ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΓΙΑ ΤΙΣ ΕΠΙΔΟΣΕΙΣ ΤΩΝ ΜΑΘΗΤΩΝ ΤΟΥ ΣΧΟΛΕΙΟΥ ΣΤΙΣ ΕΞΕΤΑΣΕΙΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΤΡΙΤΟΒΑΘΜΙΑ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ

ΒΕΒΑΙΩΣΕΙΣ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ ΣΤΙΣ ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΕΣ ΕΞΕΤΑΣΕΙΣ

Όλοι οι υποψήφιοι για εισαγωγή στην τριτοβάθμια εκπαίδευση πρέπει να προσέλθουν στο σχολείο (οι ίδιοι ή άλλο εξουσιοδοτημένο άτομο) με το δελτίο εξεταζομένου τους για να εκδώσουν κωδικό ασφαλείας. Ο Κωδικός Ασφαλείας είναι απαραίτητος για την εισαγωγή στο ηλεκτρονικό σύστημα κατάθεσης Μηχανογραφικού Δελτίου, μέχρι τις 16 Ιουλίου 2018

Οι υποψήφιοι μουσουλμανικού θρησκεύματος, προκειμένου να υπαχθούν στην ειδική κατηγορία εισαγωγής στην τριτοβάθμια εκπαίδευση πρέπει να προσκομίσουν πιστοποιητικό του Δήμου / Δημοτικής Ενότητας στο οποίο να αναγράφεται το θρήσκευμα.

 Τονίζεται ότι οι φετινοί τελειόφοιτοι (κατηγορία 90%) πρέπει να προσέλθουν στο ΓΕΛ που κατέθεσαν  την αίτηση συμμετοχής στις Πανελλαδικές Εξετάσεις. Οι απόφοιτοι (κατηγορία 10%) μπορούν να εκδώσουν τον Κωδικό Ασφαλείας σε οποιοδήποτε ΓΕΛ επιδεικνύοντας την πρωτότυπη βεβαίωση πρόσβασης/συμμετοχής στις Πανελλαδικές Εξετάσεις.

Για την έκδοση κωδικών ασφαλείας και για την διευκόλυνση των υποψηφίων στη συμπλήρωση των μηχανογραφικών τους δελτίων το σχολείο, σύμφωνα με την εγκύκλιο, θα είναι ανοιχτό τις ημέρες Δευτέρα 9 Ιουλίου και Δευτέρα 16 Ιουλίου 2018 κατά τις ώρες 08:00 - 14:00 (Είσοδος από την Οδό Τζαβέλα 10). Επιπλέον όμως και για την καλύτερη εξυπηρέτηση των μαθητών μας θα εκδίδονται κωδικοί ασφαλείας και τις Πέμπτες 5 & 12 Ιουλίου 2018 (ώρες 10:00 - 14:00).

Από το 2ο  ΓΕΛ Ξάνθης ανακοινώνεται ότι οι γονείς – κηδεμόνες των μαθητών/τριών πρέπει μέχρι και τις 29 Ιουνίου 2018 και ώρα 14:00 να έρθουν στο σχολείο και να ολοκληρώσουν την εγγραφή του παιδιού τους σε κάθε τάξη.

Τονίζεται ότι η Ηλεκτρονική Αίτηση Εγγραφής – Δήλωση Προτίμησης δεν αποτελεί εγγραφή και ότι οι γονείς – κηδεμόνες είναι απαραίτητο να προσέλθουν στο σχολείο και να ολοκληρώσουν ενυπόγραφα την εγγραφή.

Μαζί τους πρέπει να έχουν εκτυπωμένη την Ηλεκτρονική Αίτηση Εγγραφής – Δήλωση Προτίμησης (ή τους κωδικούς taxisnet με τους οποίους την συμπλήρωσαν, ώστε να την εκτυπώσουμε στο σχολείο). Αυτό και μόνο αρκεί για την εγγραφή στις τάξεις Β΄ και  Γ΄ (τα υπόλοιπα έγγραφα συμπληρώνονται στο σχολείο).

Για την Α΄ οι γονείς των μαθητών/τριών πρέπει να έχουν μαζί τους:

1.                   Εκτύπωση της Ηλεκτρονικής Αίτησης Εγγραφής - Δήλωσης Προτίμησης (προαναφέρθηκε)

2.                   Φ/Α ταυτότητας μαθητή/τριας ή πιστοποιητικό του Δήμου/Δημοτικής Ενότητας (αν δεν κατατεθεί αναζητείται αυτεπάγγελτα)

3.                   Έγγραφο που να αποδεικνύει τη δηλωθείσα διεύθυνση κατοικίας, όπως Φ/Α λογαριασμού Δ.Ε.Η. (ή άλλου παρόχου) ή Δ.Ε.Υ.Α.Ξ. ή σταθερής τηλεφωνίας ή εκτύπωση ηλεκτρονικού συμβολαίου ενοικίασης (από το taxisnet) κ.λπ.

4.                   Φωτογραφία για πάσο (αν δικαιούται)

Τα υπόλοιπα έγγραφα, όπως ενυπόγραφη αίτηση εγγραφής, ατομικό δελτίο υγείας (Α.Δ.Υ.Μ.) κ.λπ. δίδονται για συμπλήρωση από το σχολείο.

Κατόπιν εισαγγελικής παραγγελίας,  ενημερώνουμε τους μαθητές σχετικά με το επικίνδυνο διαδικτυανκό παιγχνίδι "Μπλέ Φάλαινα"  και τον σοβαρό κίνδυνο που διατρέχουν από το παραπάνω παιγχνίδ,ι να αυτοτραυματισθούν ή και να χάσουν τη ζωή τους.

 

Επισυναπτόμενα αρχεία
Download this file (Μπλε φάλαινα 1.doc)Μπλε φάλαινα 1.doc[ ]43 kB

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΩΝ ΕΞΕΤΑΣΕΩΝ ΕΤΟΥΣ 2018

ΤΗΝ ΠΡΩΤΗ ΜΕΡΑ ΤΩΝ ΕΞΕΤΑΣΕΩΝ Η ΠΡΟΣΕΛΕΥΣΗ ΤΩΝ ΥΠΟΨΗΦΙΩΝ ΘΑ ΓΙΝΕΙ ΣΤΙΣ 7.30 ΤΟ ΠΡΩΪ

Επισυναπτόμενα αρχεία
Download this file (πανελλαδικές.pdf)πανελλαδικές.pdf[ ]160 kB

Μέχρι 6 Ιουνίου 2018 η προθεσμία κατάθεσης δικαιολογητικών.

Διαβάστε περισσότερα στη συνημμένη προκήρυξη.

Επισυναπτόμενα αρχεία
Download this file (ΠΡΟΚΗΡΥΞΗ ΕΛΑΣ ΑΚΑΔ ΕΤΟΥΣ 2018-19_ ΑΔΑ ΩΩΒ0465ΧΘ7-Ω1Ν.pdf)ΠΡΟΚΗΡΥΞΗ ΕΛΑΣ ΑΚΑΔ ΕΤΟΥΣ 2018-19[ ]1557 kB

Ένα video για τη συμμετοχή του 2ου ΓΕΛ Ξάνθης στον 5ο Διεθνή Μαθητικό διαγωνισμό του Μουσείου Σχολικής Ζωής και Εκπαίδευσης & της Εκπαιδευτικής Ραδιοτηλεόρασης. Θέμα του διαγωνισμού: Οι εικόνες των σχολικών βιβλίων πηγή έμπνευσης και καλλιτεχνικής δημιουργίας.

Πέντε μαθητές/τριες του Α4 και συγκεκριμένα οι Α. Ραφαηλία, Α. Μαρία Στεφανία, Γ. Στέλλα, Ε. Δημήτρης Ραφαήλ και Κ.Ο. Γκιζέμ, ένωσαν τις δυνάμεις τους και με συντονιστή τον καθηγητή τους Ανέστη Εξαφτόπουλο, ετοίμασαν ένα βίντεο διάρκειας 9΄27΄΄, με το οποίο συμμετέχουν στον διαγωνισμό.

Με την ευκαιρία, στο βίντεο αυτό γίνεται εκτενής παρουσίαση της δεκαπενταετούς καλλιτεχνικής προσφοράς του συνάδελφου κ. Ευάγγελου Κιατίπη, ο οποίος έχει μεταφέρει στους τοίχους του σχολείου θέματα από σχολικά βιβλία και όχι μόνο, ομορφαίνοντας έτσι την καθημερινότητα μαθητών και καθηγητών του σχολείου. Γίνεται ξεχωριστά αναφορά (όχι ονομαστικά, λόγω του χρονικού περιορισμού των 10΄) και στην συνεισφορά άλλων συναδέλφων στον καλλωπισμό των αιθουσών τους, με θέματα που είτε διάλεξαν μόνοι τους (κ. Μουρελάτος Π. – αίθουσα 22, κ. Γιουβατζής Β. – αίθουσα 24), είτε στο πλαίσιο των μαθημάτων project με τη συνεργασία μαθητών (κ. Τσούγα Γ. – αίθουσα 14). Για τις ανάγκες του σεναρίου του βίντεο, ο κ. Κιατίπης φιλοτέχνησε το εξώφυλλο του κλασσικού πια αναγνωστικού στην κεντρική σκάλα του σχολείου.

Δείτε το βίντεο του 2ου ΓΕΛ για τον διαγωνισμό:

https://youtu.be/0C0tF1Sq81A

(Ο σύνδεσμος θα λειτουργεί μετά την ανακοίνωση των αποτελεσμάτων του διαγωνισμού)

Επισκεφτείτε τη σελίδα του διαγωνισμού:  

http://dipe.kyk.sch.gr/2017/10/19/5os-diethnis-mathitikos-diagonismos-i-ikones-ton-scholikon-vivlion-pigi-ebnefsis-ke-kallitechnikis-dimiourgias/

Ευχαριστούμε θερμά τον ιδιοκτήτη του καταστήματος Studio Play και πατέρα της Γκιζέμ κ. Κ. Ο. Γιουλτζάν, για την παραχώρηση της φωτογραφικής μηχανής Canon EOS D5 Mark II, τρίποδα και μικροφώνου.

Για το 2ο ΓΕΛ Ξάνθης

Ανέστης Εξαφτόπουλος

ΧΩΡΟΤΑΞΙΚΗ ΚΑΤΑΝΟΜΗ ΓΕΝΙΚΩΝ ΛΥΚΕΙΩΝ ΕΠΙΣΥΝΑΠΤΕΤΑΙ

Επισυναπτόμενα αρχεία
Download this file (ΝΕΑ ΑΠΟΦΑΣΗ ΓΕΛ ΞΑΝΘΗΣ 14-5-2018_signed.pdf)ΝΕΑ ΑΠΟΦΑΣΗ ΓΕΛ ΞΑΝΘΗΣ 14-5-2018_signed.pdf[ ]132 kB