Ένα video για τη συμμετοχή του 2ου ΓΕΛ Ξάνθης στον 5ο Διεθνή Μαθητικό διαγωνισμό του Μουσείου Σχολικής Ζωής και Εκπαίδευσης & της Εκπαιδευτικής Ραδιοτηλεόρασης. Θέμα του διαγωνισμού: Οι εικόνες των σχολικών βιβλίων πηγή έμπνευσης και καλλιτεχνικής δημιουργίας.

Πέντε μαθητές/τριες του Α4 και συγκεκριμένα οι Α. Ραφαηλία, Α. Μαρία Στεφανία, Γ. Στέλλα, Ε. Δημήτρης Ραφαήλ και Κ.Ο. Γκιζέμ, ένωσαν τις δυνάμεις τους και με συντονιστή τον καθηγητή τους Ανέστη Εξαφτόπουλο, ετοίμασαν ένα βίντεο διάρκειας 9΄27΄΄, με το οποίο συμμετέχουν στον διαγωνισμό.

Με την ευκαιρία, στο βίντεο αυτό γίνεται εκτενής παρουσίαση της δεκαπενταετούς καλλιτεχνικής προσφοράς του συνάδελφου κ. Ευάγγελου Κιατίπη, ο οποίος έχει μεταφέρει στους τοίχους του σχολείου θέματα από σχολικά βιβλία και όχι μόνο, ομορφαίνοντας έτσι την καθημερινότητα μαθητών και καθηγητών του σχολείου. Γίνεται ξεχωριστά αναφορά (όχι ονομαστικά, λόγω του χρονικού περιορισμού των 10΄) και στην συνεισφορά άλλων συναδέλφων στον καλλωπισμό των αιθουσών τους, με θέματα που είτε διάλεξαν μόνοι τους (κ. Μουρελάτος Π. – αίθουσα 22, κ. Γιουβατζής Β. – αίθουσα 24), είτε στο πλαίσιο των μαθημάτων project με τη συνεργασία μαθητών (κ. Τσούγα Γ. – αίθουσα 14). Για τις ανάγκες του σεναρίου του βίντεο, ο κ. Κιατίπης φιλοτέχνησε το εξώφυλλο του κλασσικού πια αναγνωστικού στην κεντρική σκάλα του σχολείου.

Δείτε το βίντεο του 2ου ΓΕΛ για τον διαγωνισμό:

https://youtu.be/0C0tF1Sq81A

(Ο σύνδεσμος θα λειτουργεί μετά την ανακοίνωση των αποτελεσμάτων του διαγωνισμού)

Επισκεφτείτε τη σελίδα του διαγωνισμού:  

http://dipe.kyk.sch.gr/2017/10/19/5os-diethnis-mathitikos-diagonismos-i-ikones-ton-scholikon-vivlion-pigi-ebnefsis-ke-kallitechnikis-dimiourgias/

Ευχαριστούμε θερμά τον ιδιοκτήτη του καταστήματος Studio Play και πατέρα της Γκιζέμ κ. Κ. Ο. Γιουλτζάν, για την παραχώρηση της φωτογραφικής μηχανής Canon EOS D5 Mark II, τρίποδα και μικροφώνου.

Για το 2ο ΓΕΛ Ξάνθης

Ανέστης Εξαφτόπουλος