Στο πλαίσιο του μαθήματος της Ερευνητικής εργασίας με θέμα "όταν ο χορός θεμαπεύει "οι μαθητές και οι μαθήτριες του Β6 και του Α7 του 2ου ΓΕΛ Ξάνθης στο 2ο τετράμηνο του σχολικού έτους 2013-2014 τελειώνουν την εργασία τους βιωματικά με μια συνεδρία χοροθεραπείας.

Έτσι στις 27 & 31 Μαρτίου 2014 αντίστοιχα τα παραπάνω τμήματα δέχτηκαν την επίσκεψη την κ. Μαριάννα Κέλλη ψυχολόγου –χοροθεραπεύτριας και πραγματοποίησαν μια συνεδρία χοροθεραπείας μαζί της.

Υπήρχε μεγάλος ενθουσιασμός και προθυμία των παιδιών να ανταποκριθούν στο κάλεσμα της ψυχολόγου.

Ευχαριστούμε θερμά την κ. Μαριάννα Κέλλη που χάρισε στους μαθητές αυτή την πρωτόγνωρη εμπειρία.

Λόγω της ιδιαιτερότητας της συνεδρίας δεν ήταν δυνατή η κάλυψή της έτσι στο τέλος της μόνο πήραμε λίγες φωτογραφίες.


Συγχαρητήρια στα παιδιά !!!

Κατερίνα Χατζηγιαννάκου
Καθηγήτρια Φυσικής Αγωγής
Επιβλέπουσα της Ερευνητικής εργασίας" Όταν ο χορός θεραπεύει"

Δράση πρόληψης της έμφυλης βίας (video)

Μια δράση του 2ου Γενικού Λυκείου Ξάνθης, σε συνεργασία και με το Κέντρο πρόληψης Ν.Ξάνθης "Έκφραση", με στόχο την ανάδειξη του ζητήματος της έμφυλης βίας μεταξύ των εφήβων.

Βασικός στόχος της δράσης ήταν η πρόληψη της έμφυλης βίας γενικά, και της βίας κατά των γυναικών ειδικά, αντιμετωπίζοντας τις αιτίες που τις προκαλούν όσο το δυνατόν πιο νωρίς. Τα πρότυπα βίας και θυματοποίησης μπορεί να εμφανιστούν από την πρώιμη εφηβεία, και σε πολύ μικρό χρονικό διάστημα η αναστροφή τους καθίσταται πολύ δύσκολη.

Συνεπώς, επιλέξαμε να υλοποιήσουμε πιλοτικά μια τέτοια δράση, καθώς το σχολείο αποτελεί βασικό στοιχείο της ζωής των εφήβων και ένα από τα σημαντικότερα πλαίσια μέσα στα οποία πραγματοποιείται η έμφυλη κοινωνικοποίησή τους αλλά και όπου διαμορφώνονται και ενισχύονται οι στάσεις τους απέναντι στον εαυτό και τους άλλους.

Το βίντεο ήταν η καλλιτεχνική δραστηριότητα που ακολούθησε τις συναντήσεις των μαθητών από τα τμήματα Α1, Α2, Α3, Α4, Α5 και Α6 και τις βιωματικές δραστηριότητες, που έγιναν με τη βοήθεια της ψυχολόγου Κας. Διούδη Παγώνας από το Κέντρο Πρόληψης.
Στο βίντεο πρωταγωνίστησαν οι μαθητές Γούλα Μαρία, Γαβριηλίδης Μίλτος και Ευστρατίου Νίκος. Η τεχνική υλοποίηση του βίντεο έγινε από το μαθητή του Α3 Λίτσο Μιχαήλ, με την υποστήριξη της εκπαιδευτικού Πεχτελίδου Αναστασίας.

Τα γυρίσματα πραγματοποιήθηκαν στο χώρο τέχνης του Τριαντάφυλλου Βαϊτση, The house of Shadows, Μαυρομιχάλη 3, Ξάνθη.

Η μουσική που ακούγεται είναι το τραγούδι "Song to say goodbye" των Placebo.

Ευχαριστούμε θερμά όλους τους συμμετέχοντες και τους συντελεστές!

Ξάνθη, Μάρτιος 2014

Πεχτελίδου Αναστασία, Βιολόγος
Υπεύθυνη καθηγήτρια υλοποίησης της Δράσης

 

H δυναμική Ερευνητική Ομάδα του project του Β6 και του Α7 του 2ου Γελ Ξάνθης με θέμα "όταν ο χορός θεμαπεύει " συνεχίζει να γνωρίζει βιωματικά τα διάφορα είδη χορού.
Έτσι στις 10 & 13 Φεβρουαρίου 2014 αντίστοιχα τα παραπάνω τμήματα επισκεφτήκανε τη σχολή χορού του Κέντρου Πολιτισμού του Δήμου Ξάνθης στο Αμοιρείδιο. Με την καθοδήγηση της κ. Κουρτέση Κωνσταντίνας οι παραπάνω μαθητές γνώρισαν το σύγχρονο χορό και το hip-hop..

Οι μαθητές επέδειξαν άριστη συμπεριφορά, απόλαυσαν το μάθημα χορού και επέστρεψαν στο σχολείο ανανεωμένοι για την συνέχιση της Ερευνητικής τους εργασίας. Ακόμη δημιουργήθηκε ενδιαφέρον για την συνέχιση των μαθημάτων στα συγκεκριμένα είδη χορού από τους μαθητές.

Εξάλλου το hip-hop δεν είναι ένας απλός χορός .Πρόκειται για μια διαφορετική άποψη ζωής και κουλτούρας.

Ευχαριστούμε θερμά την κ. Κουρτέση για το χρόνο που μας διέθεσε και τη γνώση που με χαρά και γενναιοδωρία πρόσφερε στους μαθητές του σχολείου μας.

Συνοδοί καθηγητές η κ. Ούτου και η κ. Βουλούτα τους ευχαριστώ πολύ για την υποστήριξή τους

Συγχαρητήρια στα παιδιά !!!

Κατερίνα Χατζηγιαννάκου

Καθηγήτρια Φυσικής Αγωγής

Επιβλέπουσα της Ερευνητικής εργασίας" Όταν ο χορός θεραπεύει "

Δείτε μερικές φωτογραφίες από την επίσκεψή μας.

 

Στο πλαίσιο του μαθήματος της Ερευνητικής εργασίας με θέμα "όταν ο χορός θεμαπεύει "οι μαθητές και οι μαθήτριες του Α7 και του Β6 του 2ου Γελ Ξάνθης στο 2ο τετράμηνο του σχολικού έτους 2013-2014 γνωρίζουν βιωματικά και τον κλασικό χορό.
Έτσι στις 10 & 13 Μαρτίου 2014 αντίστοιχα τα παραπάνω τμήματα επισκεφτήκανε τη σχολή χορού της κ.Λάμπρου. Οι μαθητές παρακολούθησαν την κ.Λάμπρου να τους εξηγεί την εξέλιξη του κλασικού χορού και μετά να τους δείχνει βασικές θέσεις και βήματα του .
Τα παιδιά πρόθυμα ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμα της δασκάλας χορού παρόλο που είναι δύσκολο, γιατί εδώ οι κινήσεις θέλουν απόλυτη ακρίβεια .
Ευχαριστούμε θερμά την κ. Λαμπρου που πρόθυμα μας μύησε στη γοητεία του κλασικού χορού.
Συνοδοί καθηγητές η κ. Βουλούτα και η κ. Ούτου τους ευχαριστώ πολύ για την υποστήριξή τους

Συγχαρητήρια στα παιδιά !!!

Κατερίνα Χατζηγιαννάκου
Καθηγήτρια Φυσικής Αγωγής
Επιβλέπουσα της Ερευνητικής εργασίας" Όταν ο χορός θεραπεύει "
Δείτε μερικές φωτογραφίες απ' την επίσκεψη αυτή

 

 

 

Στο πλαίσιο του μαθήματος της Φυσικής Αγωγής οι μαθητές και οι μαθήτριες του σχολείου μας του 2ου ΓΕΛ Ξάνθης είχαν την ευκαιρία να ενημερωθούν πάνω σε θέματα σωστής διατροφής και υγείας από μια διατροφολόγο της πόλης μας. Έτσι η πτυχιούχος διατροφολόγος κ. Αμπεριάδου Καλλιόπη αποδέχτηκε την πρόσκληση που της έγινε και στο διάστημα 20-24 /01/2014 συζήτησε με τα παιδιά και έλυσε πολλές απορίες και προβληματισμούς που τις τέθηκαν. Αλήθειες και μύθοι πάνω σε θέματα διατροφής πήραν άλλη διάσταση.
Ευχαριστούμε πολύ για αυτήν την αφιλοκερδή προσφορά και το χρόνο που μας διέθεσε……

 

Κατερίνα Χατζηγιαννάκου
Καθηγήτρια Φυσικής Αγωγής του 2ου ΓΕΛ ΞΑΝΘΗΣ
Υπεύθυνη της αθλητικής δραστηριότητας
Δείτε μερικές φωτογραφίες από την παρουσίαση αυτή.

 

 

Μία απο τις ερευνητικές εργασίες της φετινής χρονιάς του σχολείου μας έχειως θέμα της τη χοροθεραπεία . Τα τμήματα που το έχουν αναλάβει είναι το Β6 & Α7

Ενταγμένη στο πλαίσιο του συγκεκριμένου μαθήματος ήταν και η διδακτική επίσκεψη που πραγματοποίησαν στις 24 Οκτωβρίου και 4 Νοεμβρίου αντίστοιχα τα τμήματα. Είχαν την ευκαιρία να μάθουν και να εκφραστούν μέσα απο τη zumba έναν συνδυασμό χορού και γυμναστικής ,να εκτονωθούν χορεύοντας και να συνειδητοποιήσουν βιωματικά την αξία της θεραπευτικής τέχνης του χορού.

Ο χορός φέρνει χαρά, εκτονώνει και εξαγνίζει. Το μάθημα στέφθηκε με απόλυτη επιτυχία.

Συνοδός στην επίσκεψη μας ήταν η εκπαιδευτικός του σχολείου μας κ.Γκόγκου ευχαριστώ πολύ για την συναδελφικότητα της.

Ευχαριστούμε θερμά τον Μορφωτικό Πολιτιστικό Σύλλογο "Ευεξία "για την ζεστή φιλοξενία του και το υπέροχο μάθημα zumba που ευγενικά μας παραχωρήθηκε από την κ. Φιλιώ , υπεύθυνη του συλλόγου.

Επιβλέπουσα της Ερευνητικής εργασίας κ. Κατερίνα Χατζηγιαννάκου

Δείτε μερικές φωτογραφίες από την επίσκεψή μας.

 

Στο πλαίσιο του μαθήματος της Φυσικής Αγωγής και σε συνεργασία με τον Ορειβατικό Σύλλογο Ξάνθης , οι μαθήτριες και μαθητές της Β τάξης του 2ου Λυκείου Ξάνθης συγκεντρώθηκαν στο χώρο του " Αμοιρίδειου" Αθλητικού Κέντρου της πόλης μας ,για να γνωρίσουν και να δοκιμάσουν μια καινούρια δραστηριότητα: την αναρρίχηση !!

Έτσι το Σάββατο στις 9 Νοεμβρίου 2013 στις 09:00 πμ .και για 2 ώρες συγκεντρωθήκαμε στην αίθουσα του Ορειβατικού Συλλόγου προκειμένου να κάνουμε αναρρίχηση

Ο χώρος είναι ανάλογα διαμορφωμένος για την δράση αυτή. Με την καθοδήγηση του κ. Στέλιου Δασκαλόπουλου, οι μαθητές κατάφεραν να σκαρφαλώσουν στις πολυμορφικές πλευρές του χώρου πηγαίνοντας σταδιακά στις πιο δύσκολες πλευρές .

Ο ενθουσιασμός των παιδιών ήταν μεγάλος και τα πειράγματα πολλά

Ευχαριστούμε θερμά τον Ορειβατικό Σύλλογο Ξάνθης και τον κ. Στέλιο Δασκαλόπουλο για το χρόνο και την ευγένειά του να μας μυήσει στο όμορφο άθλημα της αναρρίχησης .

Κατερίνα Χατζηγιαννάκου
Καθηγήτρια Φυσικής Αγωγής του 2ου ΓΕΛ ΞΑΝΘΗΣ
Υπεύθυνη της αθλητικής δραστηριότητας

Δείτε μερικές φωτογραφίες από τη δράση αυτή

Στο πλαίσιο του μαθήματος της Ερευνητικής εργασίας με θέμα "όταν ο χορός θεραπεύει "οι μαθητές και οι μαθήτριες του Β6 και του Α7 του 2ου Γελ Ξάνθης στο 1ο τετράμηνο του σχολικού έτους 2013-2014 συνεχίζουν να γνωρίζουν βιωματικά τα διάφορα είδη χορού

Έτσι στις 14 & 25 Νοεμβρίου 2013 αντίστοιχα τα παραπάνω τμήματα επισκεφτήκανε τη Φιλοπρόοδη Ένωση Ξάνθης (ΦΕΞ).Οι μαθητές διδάχθηκαν salsa & latin χορούς .

Υπήρχε μεγάλος ενθουσιασμός και προθυμία των παιδιών να ανταποκριθούν στο κάλεσμα των χορευτών .

Ευχαριστούμε θερμά τον κ. Βασίλη Ιωαννίδη και την νεαρή Χριστίνα που είχαν την υπομονή και την προθυμία να μας διδάξουν αυτούς τους χορούς

Συνοδοί καθηγητές ο κ. Πετρίδης και η κ. Στεφανίδου τους ευχαριστώ πολύ για την υποστήριξή τους

 

Συγχαρητήρια στα παιδιά  !!!

 

Κατερίνα Χατζηγιαννάκου
Καθηγήτρια Φυσικής Αγωγής
Επιβλέπουσα της Ερευνητικής εργασίας" Όταν ο χορός θεραπεύει "

 

Δείτε μερικές φωτογραφίες απ' την επίσκεψη αυτή