Η ομάδα του περιβαλλοντικού προγράμματος «Διαχείριση Απορριμμάτων-Ανακύκλωση-Ενέργεια» επισκέφτηκε το Κ.Π.Ε. Φιλίππων, την Πέμπτη 28 Ιανουαρίου 2010, με συνοδούς την υπεύθυνη του προγράμματος Καραγκιοζίδου Γεωργία και τον καθηγητή του σχολείου μας Κωνσταντινίδη Γεώργιο. Φωτογραφίες από την επίσκεψη μπορείτε να δείτε παρακάτω.

Η περιβαλλοντική ομάδα του τμήματος Β4 με θέμα «Οι ανανεώσιμες πηγές ενέργειας» , επισκέφτηκε το Κ.Π.Ε. Παρανεστίου. Οι υπεύθυνοι του κέντρου υποδέχτηκαν τους μαθητές με κάποια παιχνίδια γνωριμίας. Στη συνέχεια τα παιδιά ενημερώθηκαν για την υδροηλεκτρική ενέργεια και έγραψαν κάποια ερωτηματολόγια για το φράγμα του θησαυρού το οποίο ήταν η τελευταία στάση των μαθητών.

Το Β4, το οποίο συμμετέχει σε περιβαλλοντική ομάδα με θέμα «Οι ανανεώσιμες πηγές ενέργειας», επισκέφτηκε το κέντρο περιβαλλοντικής εκπαίδευσης Σουφλίου. Εκεί μετά από μία ενημέρωση, πραγματοποιήθηκε ξενάγηση στις πηγές του Σουφλίου. Στο τέλος οι μαθητές αφού πήραν δείγματα απ΄ το νερό των πηγών, εργάστηκαν σε ομάδες κάνοντας την ανάλυση του νερού.

Με επιτυχία και με πολύ καλές εντυπώσεις πραγματοποιήθηκε η 7ημερη εκδρομή της Γ' τάξης του σχολείου μας (Σχ.Χρονιά 2009-10).
Επισκεφθήκαμε την γειτονική μας Ιταλία και ειδικότερα την Ρώμη και την Φλωρεντία.