ΧΙΛΙΑ ΜΠΡΑΒΟ ΣΤΟ 2ο ΓΕΛ ΞΑΝΘΗΣ
Είχα τη χαρά να παρακολουθήσω το πρωί την εκδήλωση στη μαθητική παράσταση. Συγκινήθηκα και συγχάρηκα τους δημιουργούς εκπαιδευτικούς και μαθητές/μαθήτριες. Θα δημοσιεύσω λίγα σχόλια στη συνέχεια.

Στάθηκα ιδιαίτερα πρώτα πρώτα στο μουσικό μέρος - το ζωντανό με τραγούδια και μουσικά όργανα (κανονάκι, κιθάρα, γκάιντα και νταούλι). Ξεχωρίζω: Από ξένο τόπο, Σ΄το πα και σ΄το ξαναλέω, Η Σμύρνη μάνα καίγεται, Τζιβαέρι, Έχε γεια Παναγιά. Τραγούδια που λέγονται σε δύο - τρεις γλώσσες, τα ίδια στο στόμα των λαών Ελλήνων, Τούρκων, Αρμενίων, εικονογραφούν τα βάσανα και τον πόνο των ανθρώπων. 
Σημαντικό και το ιστορικό περιεχόμενο και δίδαγμα της εκδήλωσης.
Γενοκτονίες Ελλήνων, Ποντίων, Αρμενίων, Ασσυρίων στις αρχές του 20ου αιώνα, μια πρόβα στον δεύτερο Παγκόσμιο Πόλεμο στο Άουσβιτς και στο Μπιρκενάου - Ξαναθυμήθηκα τα συναισθήματα και τις σκέψεις μου στους χώρους αυτούς μαρτυρίου που τους επισκέφτηκα το 2016. Άκουσα από τα παιδιά να θυμίζουν γιατί ο Χίτλερ θαύμαζε τον Κεμάλ και θυμήθηκα αυτό που λέγει ο Μάρτιν Λούθερ Κινγκ :" Όλα όσα έκανε ο Χίτλερ στη Γερμανία ήταν σύμφωνα με το νόμο".
Το αισιόδοξο μήνυμα της εκδήλωσης : η βία δεν πέρασε - τόσες δεκαετίες μετά - κοντεύει ένας αιώνας, η ανθρωπότητα στιγματίζει τις πράξεις αυτές και οι σύγχρονοι με βλέμμα καθαρό και φωνή δυνατή δίνουν το παρόν τους. Δεν νίκησαν τελικά οι διώκτες και οι θύτες. 
ΥΠΑΡΧΕΙ / ΕΡΧΕΤΑΙ Η ΕΛΠΙΔΑ - για έναν καλύτερο και δικαιότερο κόσμο και στην περιοχή μας και σ' όλο τον πλανήτη. Όταν δεν το βάζουμε κάτω - όταν πράττουμε με αγάπη και αλληλεγγύη. 
ΕΥΧΑΡΙΣΤΟΥΜΕ ΤΟ 2ο ΓΕΛ ΞΑΝΘΗΣ ΓΙΑ ΤΟ ΕΡΓΟ ΤΟΥ

Θανάσης Μουσόπουλος - ΞΑΝΘΗ 20 ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΥ 2019

Πρακτικά επιλογής Πρακτορείων

 

ΣΥΝΗΜΜΕΝΑ:

1. ΠΡΑΚΤΙΚΟ ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΗΣ ΠΡΟΣΦΟΡΩΝ ΕΚΔΡΟΜΗΣ ΑΓΩΓΗΣ ΥΓΕΙΑΣ ΣΕ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ - ΒΟΛΟ

2. ΠΡΑΚΤΙΚΟ ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΗΣ ΠΡΟΣΦΟΡΩΝ ΕΚΔΡΟΜΗΣ ΑΓΩΓΗΣ ΥΓΕΙΑΣ ΣΕ ΑΘΗΝΑ - ΧΑΛΚΙΔΑ

3. ΠΡΑΚΤΙΚΟ ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΗΣ ΠΡΟΣΦΟΡΩΝ ΕΚΔΡΟΜΗΣ ΣΥΜΠΡΑΞΗΣ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΩΝ ΣΕ ΒΟΛΟ

 

 

Χρήσιμοι Σύνδεσμοι