Προγράμματα etwinning

Το eTwinning είναι η κοινότητα των σχολείων της Ευρώπης

Προσφέρει μία πλατφόρμα για το προσωπικό (εκπαιδευτικούς, διευθυντές, βιβλιοθηκάριους, κ.λ.π.) που εργάζεται σε σχολεία των συμμετεχόντων Ευρωπαϊκών χωρών, για να επικοινωνούν, να συνεργάζονται, να διεξάγουν έργα, να μοιράζονται και, με λίγα λόγια, να αισθάνονται και να αποτελούν μέρος της πιο συναρπαστικής κοινότητας μάθησης.

Το 2ο Γενικό Λύκειο Ξάνθης συμμετέχει ενεργά σε αυτήν την κοινότητα όχι μόνο ως μέλος εγκεκριμένων ευρωπαϊκών έργων, αλλά και ως ιδρυτικό μέλος αυτών. Στο παρακάτω πεδίο θα δείτε έργα που έφεραν σε πέρας μαθητές και καθηγητές του σχολείου μας, βραβεία που έλαβαν από αυτά καθώς και έργα επάνω στα οποία εργάζονται κατά καιρούς.

 

 

Είμαστε στην ευχάριστη θέση να ανακοινώσουμε πως το ευρωπαϊκό έργο “Go Europe”, πάνω στο οποίο εργάστηκαν το σχολικό έτος 2017-18 οι μαθητές μας σε συνεργασία με την καθηγήτρια πληροφορικής κ.Τσούγα Γεωργία, βραβεύτηκε διπλά! Αρχικά με την Εθνική Ετικέτα Ποιότητας και στη συνέχεια με την Ευρωπαϊκή Ετικέτα Ποιότητας, οι οποίες απονεμήθηκαν από την Εθνική  και Ευρωπαϊκή Υπηρεσία Υποστήριξης έργων etwinning αντίστοιχα.

To έργο “Go Europe” έγινε σε συνεργασία με πάνω από 20 σχολεία του εξωτερικού σε 13 χώρες εντός και εκτός Ευρωπαϊκής Ένωσης στο πλαίσιο του προγράμματος “Σχολεία Πρέσβεις της Ευρωπαϊκής Ένωσης”. Στο εν λόγω έργο οι μαθητές προβληματίστηκαν και συνδιαλέχθηκαν με τους Ευρωπαίους συμμαθητές τους σε θέματα που αφορούν τον θεσμό της Ευρωπαϊκής Ένωσης και την ιστορία της. Τους δόθηκε, επίσης, η ευκαιρία να ανταλλάξουν στοιχεία της πολιτιστικής τους κληρονομιάς, κάτι που διεύρυνε τόσο τις γνώσεις τους όσο και τους πνευματικούς τους ορίζοντες.

Παρακάτω  θα δείτε έναν χάρτη με όλες τις χώρες-συνεργάτες στο έργο, καθώς και τα βραβεία που απονεμήθηκαν στο σχολείο, στους μαθητές και στην καθηγήτρια για την εξαιρετική ποιότητα της δουλειάς τους.

Αυτή τη χρονιά οι μαθητές μας με την καθοδήγηση τεσσάρων εκπαιδευτικών του 2ου ΓΕΛ εργάζονται πάνω στο έργο “Europe club”. To θέμα του έργου έχει δύο μέρη. Ως ευρωπαϊκό έτος πολιτιστικής κληρονομιάς, το πρώτο μέρος αφορά τη διάδοση και το μοίρασμα της πολιτιστικής κληρονομιας ανάμεσα στις συμμετέχουσες χώρες. Το δεύτερο μέρος αφορά τη γνωριμία με τους Ευρωπαϊκούς θεσμούς, καθώς και τον προβληματισμό σε θέματα που την αφορούν. Στο έργο αυτό συμμετέχουν πάνω από 18 χώρες, εντός και εκτός της Ευρωπαϊκής Ένωσης.